Sosyal Hizmet Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #1167071

Seçeneklerden hangisi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sosyal Hizmet Faaliyetleri ile ilgili bir ifadedir?


Dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ile özürlülere sosyal hizmet ve yardımlarda bulunmak.
Ulusal istihdam politikasının oluşturulmasına ve istihdamın korunmasına, geliştirilmesine ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak, işsizlik sigortası işlemlerini yürütmek.
İş ve meslek analizleri yapmak, yaptırmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri vermek.
Genel Müdürlüğe bağlı olarak hizmet veren tüm kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik olarak onların milli, dini, ahlaki duygularını geliştirmek.
İşçi isteme ve iş aramanın düzene bağlanmasına ilişkin çalışmalar yapmak, işgücünün yurtiçinde ve yurt dışında uygun oldukları işlere yerleştirilmelerine ve çeşitli işler için uygun işgücü bulunmasına ve yurt dışı hizmet akitlerinin yapılmasına aracılık e

Yanıt Açıklaması: Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren tüm kuruluşlarımızda korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımıza yönelik olarak onların milli, dini, ahlaki duygularını geliştirmek, aile yapısını ve değerlerini önemsetmek, aile içi şiddetin olumsuzluklarını benimsetmek, sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmenin önemi gibi konularda İl Müftülükleri ile koordineli olarak çalışmalar yapılması Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sosyal Hizmet Faaliyetleri ile ilgili bir ifadedir. Doğru seçenek D'dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum