Sosyal Hizmet Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #1069457

  1. Öğrencilerin ve ailelerinin çokkültürlü bir anlayış içinde hizmetlere
    erişebilmesini sağlamak.
  2. Resmi ve gayriresmî  toplum kaynaklarına erişmek ve bu kaynaklardan
    yararlanabilmek üzere öğrencileri ve ailelerini güçlendirmek.
  3. Toplum sağlığı ve ruh sağlığı hizmetleri sunan taraflar arasında
    işbirliğini teşvik etmek ve öğrencilerin bu hizmetlere erişimini kolaylaştırmak.
  4. Yalıtılmışlığın ve dışlanmanın sonucunda ortaya çıkan yalnızlığın
    giderilmesi amacıyla, LGBT’ler için olumlu sosyal çevrelerin
    yaratılmasını sağlamak.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Amerikan Ulusal Sosyal Hizmet Uzmanları Birliği'nin okul sosyal hizmetine ilişkin belirledikleri standartlardandır?


Yalnız I

I ve II

Yalnız IV

I, II ve III

III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Amerikan Ulusal Sosyal Hizmet Uzmanları Birliği okul sosyal hizmetine ilişkin toplam 28 standart belirlemiştir. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir:
• Okul sosyal çalışmacıları, sorumluluklarını yerine getirmek ve konumlarının gerektirdiği ödevleri tamamlamak üzere zamanlarını, enerjilerini ve iş yüklerini organize edeceklerdir.
• Okul sosyal çalışmacıları; yerel eğitim kurumu personeline, okul yönetim kurulu üyelerine ve toplum temsilcilerine anlayışı ve okul sosyal hizmetlerinin etkili kullanımını teşvik etmek üzere danışmanlık hizmeti verecektir.
• Okul sosyal çalışmacıları, öğrencilerin ve ailelerinin çokkültürlü bir anlayış içinde hizmetlere erişebildiklerinden emin olacaktır.
• Okul sosyal çalışmacıları resmi ve gayrıresmi toplum kaynaklarına erişmek ve bu kaynaklardan istifade edebilmek üzere öğrencileri ve ailelerini güçlendirecektir.
• Okul sosyal çalışmacıları eğitim kurumunun amaçlarını ve misyonunu işaret eden eğitim programları geliştirecek ve temin edecektir.
• Okul sosyal çalışmacıları toplum sağlığı ve ruh sağlığı hizmetleri tedarik eden taraflar arasında işbirliğini teşvik edecek ve öğrencilerin bu hizmetlere erişimini kolaylaştıracaktır.

IV. maddede yer alan amaç, LGBT bireylerle çalışılan bir kuruluştaki sosyal çalışmacıların görevi olabilir. Doğru yanıt D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum