Sosyal Hizmet Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #1164966

Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik'in amacı aşağıdakilerden hangisidir?


Çocukların yüksek çıkarları için haklarını geliştirmek, onlarausule ilişkin haklar tanımak ve bu hakların, çocukların doğrudan ve diğer kişiler veya organlar tarafından bir adli merci önündeki, kendilerini ilgilendiren davalardanbilgilendirilmelerini
Bakıma muhtaç engellilerin bildirimi, tespiti, değerlendirilmesi ile bakım hizmetlerine, bakım ücretlerine ve ödemelerine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Eğitim, sağlık, çalışma hayatı, sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında kadının statüsünün iyileştirilmesi ve mevcut eşitsizliklerin giderilmesi için önlemler alınması hedeflenmiştir.
Tarım bölgelerindeki işçilerin kooperatifleşerek sosyal güvenliğe kavuşmaları.
Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığının kreş ve huzurevleri, Milli Eğitim Bakanlığının çocukbakım yurtları yatırımlarını sürdürmeleri

Yanıt Açıklaması: Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmeliğin amacı; bakıma muhtaç engellilerin bildirimi, tespiti, değerlendirilmesi ile bakım hizmetlerine, bakım ücretlerine ve ödemelerine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Yorumlar
  • 0 Yorum