Sosyal Hizmet Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #941450

Bir bölgede hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkan ve insanlar tarafından da engellenemeyen, normal hayatı ve insan faaliyetlerini durduran veya kesintiye uğratan bir doğal afet 

nedeniyle oluşan temel ihtiyaçların karşılanması 3294 sayılı kanun kapsamında yer alan yardım programlarından hangisine bir örnektir?




Aile yardımları

Özel amaçlı yardımlar

Eğitim yardımları

Sağlık yardımları

Özürlü yardımları


Yanıt Açıklaması:

Türkiye’de sosyal yardım alanındaki hizmet dağınıklığını gidermeye yönelik olarak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü kurulmuştur. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu kaynağı kullanılarak, 3294 sayılı Kanun kapsamında yer alan vatandaşlarımıza yönelik çeşitli sosyal yardım programları uygulanmaktadır. Bunlar, aile yardımları, sağlık yardımları, eğitim yardımları, özürlü yardımları, özel amaçlı yardımlardır. Özel amaçlı yardımlar, doğal afetler nedeniyle ekonomik yoksunluk içine düşmüş olan aileler veya yakınlarını kaybederek kimsesiz ve korunmasız kalmış kişiler, olağanüstü bir felaket, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel gereksinimlerini karşılayamayacak durumda olanları vb. kapsar. Doğru yanıt B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum