Sosyal Hizmet Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #1165280

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı özürlülere yönelik hizmet veren Özel Bakım Merkezleri ile ilgili doğru bir açıklama yer almaktadır?


Bakım hizmetinden yararlanma şartlarına haiz olduğu halde evde bakımı mümkün olmayan özürlülerin, istemeleri halinde bakım ücretleri bakanlık tarafından ödenen, yatılı bakımlarının sağlandığı merkezlerdir.
Yatılı bakım hizmetinin kalitesinin yükseltilmesi için tek katlı, müstakil ve bahçeli inşa edilen, 12 özürlünün birlikte yaşayabileceği sosyal rehabilitasyon birimleri olan kurumlardır.
Ailesi olmayan veya ailesi yanında bakımı mümkün olmayan özürlülerin insan onuruna yakışır şekilde sürekli bakım hizmetinin verilmesi için açılan sosyal hizmet kuruluşudur.
Sosyal ve ekonomik sebeplerle korunmaya ve bakıma muhtaç özürlülere rehabilitasyon hizmeti veren gündüz bakımlı hizmet birimleridir.
Sadece sosyal rehabilitasyon hizmetleri kapsamında da; özürlülerin var olan yeteneklerinin ve becerilerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik hizmet veren birimlerdir.

Yanıt Açıklaması: Evde bakımı mümkün olmayan özürlülerin, istemeleri halinde bakım ücretleri Bakanlık tarafından ödenerek özel bakım merkezlerinde yatılı olarak kalabilmeleri sağlanmaktadır. Doğru cevap A seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum