Sosyal Hizmet Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #435545

Aşağıdakilerden hangisi uluslararası sosyal hizmet boyutunda çalışan sosyal çalışmacıların yaptığı faaliyetlerden biri değildir?  


Ulusal eylem planını hazırlarlar  
Sosyal çalışma mesleğinin ülkelerinde daha da gelişmesi için diğer uluslarla, devletlerle ve yabancı uzman elemanlarla ilişkiler kurar
Uluslararası sosyal hizmetlerin geliştirilmesine çaba harcar       
Diğer ülkelerdeki sosyal hizmetlerin ve sosyal çalışmaların ülkelerindeki ilgililer tarafından tanınmasına gayret eder  
Birbirleriyle karşılıklı iletişimlerinin gelişmelerine yardımcı olarak kapasitelerinin gelişimine katkıda bulunurlar   

Yanıt Açıklaması: Uluslararası sosyal hizmet boyutunda sosyal çalışmacılar, sosyal çalışma mesleğinin ülkelerinde daha da gelişmesi için diğer uluslarla, devletlerle ve yabancı uzman elemanlarıla ilişkiler kurarak ve birlikte çalışarak uluslararası sosyal çalışmanın ve uluslararası sosyal hizmetlerin gelişmesine, birbirleriyle karşılıklı – çift taraflı – ilişkilerinin ve iletişimlerinin geliştirilmesine çaba harcarlar. Mesleki çalışma yaptıkları insanların uluslararası ilişkilerinin, iletişimlerinin geliştirilmesine yardımcı olarak kapasitelerinin gelişmesine yardımcı olurlar. Bu yolla onları aktif ve hareketli kılarlar. Diğer ülkelerdeki sosyal hizmetlerin ve sosyal çalışmaların ülkelerindeki ilgililer tarafından tanınmasına gayret ederler.
Yorumlar
  • 0 Yorum