Sosyal Hizmet Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #461572

Aşağıdakilerden hangisinde Amerikan Ulusal Sosyal Çalışmacılar Birliği’nin okul sosyal çalışmasına ilişkin belirlediği ilke yanlış verilmiştir?


Okul sosyal çalışmacıları, sorumluluklarını yerine getirmek ve konumlarının gerektirdiği ödevleri tamamlamak üzere zamanlarını, enerjilerini ve iş yüklerini organize edeceklerdir.

Okul sosyal çalışmacıları; yerel eğitim kurumu personeline, okul yönetim kurulu üyelerine ve toplum temsilcilerine anlayışı ve okul sosyal hizmetlerinin etkili kullanımını teşvik etmek üzere danışmanlık hizmeti verecektir.

Okul sosyal çalışmacıları, öğrencilerin ve ailelerinin çok kültürlü bir anlayış içinde hizmetlere erişebildiklerinden emin olacaktır.

Okul sosyal çalışmacıları resmi toplum kaynaklarına erişmek ve bu kaynaklardan istifade edebilmek üzere öğrencileri ve ailelerini güçlendirecek ve gayrı resmi toplum kaynaklarına erişmelerini engelleyecektir.

Okul sosyal çalışmacıları eğitim kurumunun amaçlarını ve misyonunu işaret eden eğitim programları geliştirecek ve temin edecektir.


Yanıt Açıklaması:

Okul sosyal çalışmacıları resmi ve gayrı resmi toplum kaynaklarına erişmek ve bu kaynaklardan istifade edebilmek üzere öğrencileri ve ailelerini güçlendirecektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum