Sosyal Hizmet Uygulaması 1 Deneme Sınavı Sorusu #1278747

Sosyal Hizmet Uygulaması I dersi kapsamında yapılacak uygulamaların genel esasları ile ilgili aşağıdaki verilen ifadelerden hangisi doğrudur?


Öğrencilerin ilke olarak sosyal hizmet uygu­lamasına yüzde seksen devam zorunlu­luğu vardır.

Ağır hastalık, kaza ve do­ğum gibi geçerli ve haklı nedenlerin varlığı halinde, öğrencilerin uygulamaya 2 hafta devam etmeme hakları vardır.

Devamsızlık halinde de olsa öğrenci sisteme belge yüklediği takdirde belgesi geçerli sayılır.

Uygulamasını tamamlamayan öğrenci, Sosyal Hizmet Uygulaması I dersinden ba­şarısız sayılır ve uygulamasını tekrar edemez.

Öğrencinin yeniden uygulamaya başlaması durumunda önceki uygulama süresi dikka­te alınmaz.


Yanıt Açıklaması:

, Öğrencilerin ilke olarak sosyal hizmet uygu­lamasına fiilen ve kesintisiz devam zorunlu­luğu vardır. Ancak ağır hastalık, kaza ve do­ğum gibi geçerli ve haklı nedenlerin varlığı halinde, öğrencilerin uygulamaya 1 hafta devam etmeme hakları vardır. Devamsızlık halinde uygulama yapılmama­sına bağlı olarak e-portfolyo sistemine bel­ge ve rapor yüklenmesi mümkün değildir. Devamsızlık halinde öğrenci sisteme belge yüklese bile değerlendirmeye alınmaz ve öğrenci uygulamadan kalır. Uygulamasını tamamlamayan öğrenci, Sosyal Hizmet Uygulaması I dersinden ba­şarısız sayılır ve uygulamasını tekrar eder. Öğrencinin yeniden uygulamaya başlaması durumunda önceki uygulama süresi dikka­te alınmaz

Yorumlar
  • 0 Yorum