Sosyal Hizmet Uygulaması 2 Deneme Sınavı Sorusu #950237

1.  Şehit ailelerini korumak amacıyla oluşturulmuş bir kuruluşları tek çatı altında toplamaktadır.

2. Aileler arasında her türlü yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamak, şehit ailelerinin sosyal haklarının takipçisi olmak amacındadır.

3. Sosyal hizmete dönük amaçları ise şehit ailelerinin gerektiğinde müştereken yararlanacakları, Türkiye genelinde kooperatif, kamp, lokal, misafirhane, alışveriş merkezleri, huzur evi ve hastaneler vb. açmak şeklinde sıralanabilir.

Yukarıda özellikleri verilen şehit yakınları ve gazilere yönelik sosyal hizmet sunan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?


Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği

Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı

Şehit Aileleri Federasyonu

Türkiye Muharip Gaziler Derneği

Sosyal Hizmet Merkezleri


Yanıt Açıklaması:

Şehit Aileleri Federasyonu 2006 yılında şehit ailelerini korumak amacıyla oluşturulmuş bir kuruluştur. Bu amaçla oluşturulmuş dernekleri tek çatı altında toplayan bu federasyonun sosyal hizmete dönük amaçları ise aileler arasında her türlü yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamak, şehit ailelerinin sosyal haklarının takipçisi olmak, şehit ailelerinin gerektiğinde müştereken yararlanacakları, Türkiye genelinde kooperatif, kamp, lokal, misafirhane, alışveriş merkezleri, huzur evi ve hastaneler vb. açmak şeklinde sıralanabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum