Sosyal Hizmet Uygulaması 2 Deneme Sınavı Sorusu #976575

Aşağıdakilerden hangisi tutuklu ve hükümlerle sosyal hizmet uygulaması çerçevesinde sosyal çalışmacıların yapması gerekenlerden birisi değildir?


Sosyal çalışmacılar çalıştıkları bireyi sosyal çevresi ile birlikte anlamaya çalışmalıdır.

Bireyin ihtiyaçlarına göre tıp doktoru, avukat, psikolog gibi farklı meslek elemanları ile çalışmayı koordine etmelidir.

Sosyal çalışmacılar tutuklu/hükümlülerin yeniden toplumla bütünleşmelerini hedefleyerek toplum kaynaklarını etkili bir biçimde kullanabilmelidirler.

Sosyal çalışmacılar tutuklu ve hükümlülerle bireysel çalışma yapabildikleri gibi ortak bir amaç doğrultusunda örneğin öfke kontrolünü öğrenme konusunda grup çalışmaları yapmalıdırlar. 

Tutuklu/ hükümlülerle krize müdahale, yaşam amaçları oluşturma, sınırları öğrenme konularında çalışmalar yapmak yerine onları başka uzmanlara yönlendirmelidirler.


Yanıt Açıklaması:

Ceza infaz kurumlarında çalışan sosyal çalışmacıların tutuklu/hükümlünün kuruma girişinden itibaren ilk görüşmeyi yapmak, ön değerlendirme yapmak, tedavi planı hazırlamak, tahliye planı hazırlama görevleri bulunmaktadır.

Sosyal çalışmacılar tutuklu ve hükümlülerle çalışırken mesleki becerilerini kullanırlar:

1. Sosyal çalışmacılar çalıştıkları bireyi sosyal çevresi ile birlikte anlamaya çalışmalıdır.

2. Bireyin ihtiyaçlarına göre tıp doktoru, avukat, psikolog gibi farklı meslek elemanları ile çalışmayı koordine etmelidir.

3. Sosyal çalışmacılar tutuklu/hükümlülerin yeniden toplumla bütünleşmelerini hedefleyerek toplum kaynaklarını etkili bir biçimde kullanabilmelidirler.

4. Sosyal çalışmacılar tutuklu ve hükümlülerle bireysel çalışma yapabildikleri gibi ortak bir amaç doğrultusunda örneğin öfke kontrolünü öğrenme konusunda grup çalışmaları yapmalıdırlar. Tutuklu/ hükümlülerle krize müdahale, yaşam amaçları oluşturma, sınırları öğrenme konularında çalışmalar yapmaktadırlar. 

Doğru cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum