Sosyal Hizmet Uygulaması 2 Deneme Sınavı Sorusu #973425

Uygulama eğitiminin verilmesinden yükseköğretim kurumları sorumludur.

Aşağıdakilerden hangisi bu konudaki önemli noktalar arasında sayılmaz?


Yükseköğretim kurumlarının kendi programlarına devam eden öğrencilerine sosyal hizmet diplomasının gerektirdiği bütün eğitimleri sunmak için yasal sorumlulukları bulunmaktadır.

Uygulama eğitimi olanaklarının kalitesi, tutarlılığı ve yeterliliği yükseköğretim kurumlarının sorumluluk alanına girmektedir.

Uygulama eğitimi olanağı sağlayan sosyal hizmet kuruluşları ile resmi işbirliği anlaşmaları gerçekleştirmeksizin uygulama programı oluşturulması olanaksızdır.

Yükseköğretim kurumlarının sosyal hizmet kuruluşlarının ihtiyaçlarını sağlamak için önemli bir gücü ve kontrolü bulunmaktadır.

Benzer şekilde sosyal hizmet kuruluşları, sosyal hizmet programlarına kabul edilen öğrencilerin sayısının ya da uygulama eğitimi süresinin kararlaştırılmasına nadir olarak katılırlar. Ancak bu kuruluşlardan zamanında ve yüksek kalitede bir uygulama eğitimi vermesi beklenmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Yükseköğretim kurumlarının sosyal hizmet kuruluşlarının ihtiyaçlarını sağlamak için herhangi bir gücü ya da kontrolü yoktur. Doğru cevap D'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum