Sosyal Hizmet Uygulaması 2 Deneme Sınavı Sorusu #1012345

Aşağıdakilerden hangisi danışman sosyal çalışmacı tarafından doldurulan Öğrenci Sosyal Hizmet Uygulaması Değerlendirme Formuyla ilgili doğru bir açıklama değildir?


Öğrenci Sosyal Hizmet Uygulaması Değerlendirme Formunun ilk kısmında öğrenci bilgileri, uygulama yeri bilgileri, uygulamanın onayını gösteren bilgiler yer almaktadır.

Danışman sosyal çalışmacı öğrencinin hazırladığı tüm form ve raporları Öğrenci Sosyal Hizmet Uygulaması Değerlendirme Formunu (Kuruluş Danışmanı İçin) kullanarak değerlendirir.

Danışman sosyal çalışmacı, sosyal çalışmacı adayının etkinlik raporlarını değerlendirirken hazırlanılan raporların istenilen nitelikte olup olmamasını göz önünde bulundurur

Formun ikinci kısmıdan sosyal çalışmacı adayının mesleki tavır ve bireysel özellikleri bakımından mesleğe uygunluğunu ölçen 12 ifade yer almaktadır. 

Sosyal çalışmacı adayının mesleki tavır ve bireysel özelliklerinin sosyal çalışma mesleğine uygunluğunu ölçen her bir ifadeye verilebilecek azami puan 10’dur.


Yanıt Açıklaması:

Sosyal çalışmacı adayının mesleki tavır ve bireysel özelliklerinin sosyal çalışma mesleğine uygunluğunu ölçen her bir ifadeye verilebilecek azami puan 10’dur. Bu durumda ölçek ifadelerinin tamamından alınabilecek azami puan ise 100’dür. Dolayısıyla doğru cevap D'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum