Sosyal Hizmete Giriş Deneme Sınavı Sorusu #859610

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmetin hedefleri arasında sayılabilmektedir?


Sosyal hizmet uzmanları, kişilerin farklı bireysel özellikleriyle eşsiz olduklarını kabul eder ve buna saygı duyarlar.

Sosyal hizmet uzmanları, sosyal hizmet kurumlarının insan ihtiyaçlarına cevap verme ve daha insancıl olmalarına katkıda bulunurlar.

Sosyal hizmet uzmanları sosyal kurumlar, kuruluşlar, topluluklar ve devlet bürokrasisi gibi sistemlerle birlikte çalışabilir, böylece insanlar ihtiyaç duydukları
kaynak ve hizmetlere daha iyi erişim imkanı bulabilir.

Sosyal hizmet uzmanları mesleki ilişkilerini, bireyin değeri, insan onuruna saygı gösterme üzerine inşa ederler ve karşılıklı ilişki, kabul etme, güven, dostluk ve anlaşmazlıkların üstesinden gelme sorumluluğuyla gerçekleştirirler.

sosyal hizmet uzmanları kesinkes, etik olmayan uygulamalarla istismar edilme veya baskılanma olasılıklarına karşı müracaatçılarını korumak zorundadırlar.


Yanıt Açıklaması:

Sosyal hizmetin hedeflerinden ise şöyle bahsetmek mümkündür: sosyal hizmet uzmanları insanlara problemlerini çözmede ve içinde bulundukları durumla başa çıkmada yardımcı olabilir. İkincisi, sosyal hizmet uzmanları sosyal kurumlar, kuruluşlar, topluluklar ve devlet bürokrasisi gibi sistemlerle birlikte çalışabilir, böylece insanlar ihtiyaç duydukları kaynak ve hizmetlere daha iyi erişim imkanı
bulabilir. Üçüncüsü, sosyal hizmet uzmanları müracaatçıların kendilerinin kaynak ve imkanlara erişimi için “insanlarla sistemler arasında bağlantı kurabilir” sosyal hizmetin büyük bir kısmı sosyal işlevsellikle ilgilidir. İnsanlar diğer insanlarla, kuruluşlarla (sosyal hizmet kurumları) ve (aileler ve iş arkadaşları gibi) küçük gruplarla etkileşimde bulunabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum