Sosyal Hizmete Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1269236

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uygulamasının zeminini oluşturan özelliklerden biridir?


Sosyal hizmet uzmanları bireylerin seçme, hizmetleri almayı kabul etme ve yardım sürecinin bir parçası olma haklarına saygı duyarlar.

Sosyal hizmet uzmanları, sosyal hizmet kurumlarının insan ihtiyaçlarına cevap verme ve daha insancıl olmalarına katkıda bulunurlar.

Sosyal hizmet uzmanları, kişilerin farklı bireysel özellikleriyle eşsiz olduklarını kabul eder ve buna saygı duyarlar.

Her bireyde ortak olan insan gereksinimleri vardır ancak her birey son derece eşsizdir ve diğerlerinden farklıdır.

Sosyal hizmet uzmanları, etik davranışlarının niteliğini arttırmak için mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi sürdürmekten sorumludurlar.


Yanıt Açıklaması:

“Sosyal hizmet uzmanları bireylerin seçme, hizmetleri almayı kabul etme ve yardım sürecinin bir parçası olma haklarına saygı duyarlar;  Sosyal hizmet uzmanları, sosyal hizmet kurumlarının insan ihtiyaçlarına cevap verme ve daha insancıl olmalarına katkıda bulunurlar; Sosyal hizmet uzmanları, kişilerin farklı bireysel özellikleriyle eşsiz olduklarını kabul eder ve buna saygı duyarlar; 5. Sosyal hizmet uzmanları, etik davranışlarının niteliğini arttırmak için mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi sürdürmekten sorumludurlar.” Seçenekleri sosyal çalışma mesleğine ilişkin değerlerle ilgilidir. D seçeneği ise sosyal hizmet uygulamasının zeminini oluşturan özelliklerden birini ifade etmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum