Sosyal Hizmete Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1236271

Aşağıdakilerden hangisi, sosyal çalışmacının küçük toplum düzeyindeki uygulama tekniği olan toplum örgütlenmesine yönelik bir ifadedir?


Toplum örgütlenmesi; sosyal çalışmanın ilgilendiği, çeşitli nedenlerle  yoksunluk içine düşmüş kişi, grup ve toplumların psiko-sosyal ve ekonomik uyumsuzluk sorunlarıyla ilgilidir.

Toplum örgütlenmesi; köy ve gecekondu bölgeleri gibi gelişmemiş toplumların, sosyal hizmetler de dahil olmak üzere tarım, sağlık, eğitim, bayındırlık gibi temel sosyal refah sorunlarıyla ilgilidir.

Toplum örgütlenmesi;toplumla uygulama becerisi olarak sosyal refah
amaçları için toplumda değişiklik yapmayı hedefler, bu yöndeki çalışmaların en etkin biçimde, toplumun demokratik katılımı ile gerçekleşeceğine inanır.

Toplum örgütlenmesinde amaç; küçük toplumlarda yaşayan halkın ihtiyaçlarını tayin ve münakaşa etmek, onları planlayarak birlikte çözümlemektir.

Toplum örgütlenmesinde, toplum ve devlet birlikteliği yoluyla yerel topluluk
sorunlarının aşılması sağlanır.


Yanıt Açıklaması:

A seçeneği, sosyal çalışmacının küçük toplum düzeyindeki uygulama tekniği olan toplum örgütlenmesine yönelik bir ifadedir. Diğerleri toplum kalkınması ve toplumla çalışma yöntemlerine ilişkin ifadelerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum