Sosyal Hizmete Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1110159

Aşağıdakilerden hangisi, sosyal çalışmada önemli teknik kavramlardan biri olan Sosyal Hizmet Müdahalesini tanımlayan ifadelerden biri değildir?


Sosyal hizmet müdahalesi; birey odaklı psikososyal hizmetlerden, sosyal politika yapım süreçlerine katılma, planlama ve geliştirmeye kadar geniş bir yelpazeyi kapsar.

Sosyal hizmet müdahalesi; danışmanlık, klinik sosyal hizmet, grup çalışması, aile tedavisi ve terapisi gibi uygulamalarla birlikte, insanların toplum içindeki kaynak ve hizmetlerden yararlanabilmesi için yapılacak çalışmaları içerir.

Sosyal hizmet müdahalesi; müracaatçının ya da ailesinin kendi sorun çözme yolları ile üstesinden gelemedikleri durumlarda yapılan mesleki çalışmadır.

Sosyal hizmet müdahalesi; bir mesleğin yetki alanına giren sorunların, mesleki etik ilkeleri doğrultusunda bilimsel kuram, mesleki bilgi ve beceri aracılığıyla çözümlenmesidir.

Sosyal hizmet müdahalesi; doğası gereği mikro ve makro odaklıdır, müdahale hem müracaatçı hem de sistem düzeyinde gerçekleştirilir.


Yanıt Açıklaması:

E seçeneği, sosyal çalışmada  Sosyal Hizmet Müdahalesini tanımlayan ifadelerden biri değildir. Bu ifade vaka yönetimi ile ilgilidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum