Sosyal Politika 1 Deneme Sınavı Sorusu #1338254

Dünya tarihindeki en önemli değişimlerden bir olarak görülen Sanayi Devrimi’nin, yüzyılın öncesine dayanan bir tarihsel arka planının olduğu da açıktır. Sanayi Devriminin ortaya çıkmasında rol alan unsurlar daha önceki dönemlerde ortaya çıkmış, çeşitli safhalardan geçerek ve birbirini tamamlayarak biriken bilimsel ve teknolojik bilgiler, iktisadi ve sosyal hayatı etkileyen bir güç haline gelebilmiştir.
I. Haçlı Seferleri
II. Coğrafi Keşifler
III. Deniz ticaret yollarının keşfedilmesi
IV. Rönesans ve Reform hareketleri
Yukarıdaki paragrafta verilen durum göz önüne alınarak, hangisi ya da hangileri 18. Yüzyıldaki dönüşüme altyapı hazırlayan ve birbirini tamamlayarak ilerleyen gelişmelere örnek olarak verilebilir?


Yalnız I

Yalnız II

I ve II

I, II ve III

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Dünya tarihinde en önemli değişimlerden biri olarak görülen bu olayın 18. yüzyılın öncesine dayanan bir tarihsel arka planının olduğu da açıktır. Sanayi Devriminin ortaya çıkmasında rol alan unsurlar daha önceki dönemlerde ortaya çıkmış, çeşitli safhalardan geçerek ve birbirini tamamlayarak biriken bilimsel ve teknolojik bilgiler, iktisadi ve sosyal hayatı etkileyen bir güç haline gelebilmiştir. Bu çerçevede Haçlı Seferleri, Coğrafi Keşifler ile deniz ticaret yollarının keşfedilmesi, Rönesans ve Reform hareketleri 18. yüzyıldaki dönüşüme altyapı hazırlayan ve birbirini tamamlayarak ilerleyen bazı gelişmeler olarak değerlendirilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum