Sosyal Sorunlar Deneme Sınavı Sorusu #872831

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi TOKİ’nin ürettiği sosyal konutlardan yararlanabilmeleri için aranan şartlardan biri değildir?


Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun olmaması

Azami aylık gelir sınırını aşmaması

Bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapması

TUİK verilerine dayanarak hane halkının toplam gelirlerinin dar gelirli statüsünde olması


Yanıt Açıklaması:

Alt ve yoksul gelir grubuna yönelik olarak üretilen konutlara ihtiyaç sahibi kişilerin başvurabilmeleri birtakım ön şartlara tabi tutulmuştur. Gerçek anlamda ihtiyaç sahiplerinin TOKİ’nin ürettiği sosyal konutlardan yararlanabilmeleri için aranan şartlardan başlıcaları;  Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış lması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,  Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun lmaması,  Azami aylık gelir sınırını aşmaması,  Bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapması gibi şartlardır. Ancak tüm TOKİ konutlarısadece alt gelir grubunun başvurusuna  ait değildir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum