Sosyoloji 1 Deneme Sınavı Sorusu #1358629

I. Evlilik veya kan bağı ile bir araya gelen ve mahrem ilişkiler yürüten bireylerin kurduğu toplumsal ve ekonomik bir birliktir.

II. Toplumsal örgütlenmenin temel birimidir.

III. Bireylerin yaşadıkları toplumun kültürünü öğrenme ve içselleştirmesi olarak tanımlanan toplumsallaşma sürecinde etkin rol oynar.

IV. İçinde yaşanan çağa ve topluma göre farklılık gösterse de öteden veri varlığını sürdürmektedir.

V. Farklı etnik ve dinsel grupların inançları ve değerleri hem çocuk yetiştirme tarzını hem de diğer toplumsal kurumlarla olan ilişkileri etkiler ve çeşitlendirir.

Yukarıda verilen maddelerden hangisi yada hangileri aile yapısını nitelemektedir?


Yalnız I

I – II – III

III – IV – V

II – III – V

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Aile; evlilik veya kan bağı ile bir araya gelen ve mahrem ilişkiler yürüten bireylerin kurduğu toplumsal ve ekonomik bir birliktir. Aile kurumu, toplumsal örgütlenmenin temel birimidir. Bireylerin yaşadıkları toplumun kültürünü öğrenme ve içselleştirmesi olarak tanımlanan toplumsallaşma sürecinde etkin rol oynar. Esnek bir toplumsal kurum olarak aile, içinde yaşanan çağa ve topluma göre farklılık gösterse de öteden beri varlığını sürdürmektedir. Başka bir deyişle aile kurumunun nitelikleri arasında süreklilik kadar çeşitlilik de yer almaktadır. Farklı etnik ve dinsel grupların inançları ve değerleri hem çocuk yetiştirme tarzını hem de diğer toplumsal kurumlarla olan ilişkileri etkiler ve çeşitlendirir.

Yorumlar
  • 0 Yorum