Sosyolojide Araştırma Yöntem ve Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #43464

Aşağıdakilerden hangisi varlık felsefesinin açıklamasıdır?


Bilgiyi, bilen özne ile nesne arası ndaki ilişkinin nasıl kurulduğunu, bilginin kaynağını, doğruluğunu, sınırlarını, niteliğini ve özelliğini inceleyen, “neyi bilebiliriz”, “nasıl bilebiliriz” ve “hangi yol ve yöntemlerle biliriz” sorularını çözümlemeye ç
Öznenin nesneye ilişkin, nesneye ve gerçekliğe uygun bir bilgi olma iddiasında olan bir çıkarımıdır. Diğer bir ifadeyle bilgi, öznenin nesneyi bilme, tanıma ve çözümlemesi sonucu ortaya çıkan bir üründür.
Varlığı maddesel, zihinsel ve ruhsal boyutlarıyla çözümlemeye çalışır; varlığın yapısını, özelliğini, varlığın özsel ve biçimsel niteliğini, varlık-yokluk problemini ve ruh-madde ilişkisini ele alır.
Gündelik yaşamdaki deneyimlerden edinilen, yaşamımızdaki bazı pratik gereksinimlerimizi karşılayan, sosyal ve kültürel açıdan benimseyip sorgulamadan doğru olarak kabul ettiğimiz bilgi türüdür.
Doğal ve toplumsal olgu ve olaylar hakkında bilimsel yöntemlerle elde edilen tutarlı ve düzenli bilgilerdir.

Yanıt Açıklaması: Varlık felsefesi varlığı maddesel, zihinsel ve ruhsal boyutlarıyla çözümlemeye çalışır; varlığın yapısını, özelliğini, varlığın özsel ve biçimsel niteliğini, varlık-yokluk problemini ve ruh-madde ilişkisini ele alır.
Yorumlar
  • 0 Yorum