Sosyolojiye Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1134245

Parsons toplumsal değişmedeki üç temel aşamayı ilkel, orta ve modern toplumlar olmak üzere ayırır. Aşağıdakilerden hangisi Parsons'a göre aşamalar arası geçişlerde ki ana unsurlardır?


İlkel aşamadan orta aşamaya geçişteki ana unsur dilin ve yazının gelişimi, orta aşamadan modern aşmaya geçişte ise ana unsur hukuktur.

İlkel aşamadan orta aşamaya geçişteki ana unsur dilin ve yazının gelişimi, orta aşamadan modern aşmaya geçişte ise ana unsur ticarettir.

İlkel aşamadan orta aşamaya geçişteki ana unsur neden - sonuç ilişkisi, orta aşamadan modern aşmaya geçişte ise ana unsur teknolojidir.

İlkel aşamadan orta aşamaya geçişteki ana unsur aile oluşumu, orta aşamadan modern aşmaya geçişte ise ana unsur sınıf farklarıdır.

İlkel aşamadan orta aşamaya geçişteki ana unsur tekerleğin gelişimi, orta aşamadan modern aşmaya geçişte ise ana unsur politikadır.


Yanıt Açıklaması:

Parsons toplumsal değişmedeki üç temel aşamayı ilkel, orta ve modern toplumlar olmak üzere ayırır. İlkel aşamadan orta aşamaya geçişteki ana unsur dilin ve yazının gelişimi, orta aşamadan modern aşmaya geçişte ise ana unsur hukuktur.

Yorumlar
  • 0 Yorum