Spor Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #764500

Aşağıdaki düşünce, yaklaşım veya hareketlerden hangisi olimpizm felsefesine aykırıdır?


Öğrenim hayatı devam eden Çağan'ın, bedenin yanı sıra ruh ve zekâ gelişimi için sportif faaliyetlere gönüllü olarak katılması.

Herhangi bir yarışmaya katılma amacı olmaksızın vücut geliştirme sporu yapan Rıdvan'ın, doping ve kimyasal madde kullanmakta bir sakınca görmemesi. 

Atletizm ile uğraşan Melis'in, düzenli ve sistematik antrenmanlarla yarışmalara kendini hazırlaması.

Okçuluk sporuna gönül vermiş Mete'nin, kazansa da kaybetse de her yarıştan sonra rakibinin elini sıkması, teşekkür etmesi.

Halter sporu yapan Eyşan'ın, turnuvada yarışacağı rakipleri geçmekten ziyade, kendi rekorunu geçme yönünde motive olması.


Yanıt Açıklaması:

Olimpizm sadece profesyonel sporla alakalı olmayan, günlük yaşama da taşınabilen pratik bir yaşam felsefesidir. Kişinin düzenli ve sistematik antrenmanla vücut potansiyellerini sonuna kadar kullanması, hayatını bu amaç üzerinde kurulu olan bir düzene göre yaşaması anlamına gelir. Özünde başkalarıyla ölçüşmek değil, kişinin kendi vücudunun sınırlarını zorlaması vardır. Kesinlikle dopinge ve kimyasal madde kullanımına tolerans göstermeyen, bedenin yanı sıra ruh ve zekâ gelişimine de önem veren bir felsefedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum