Spor Finansmanı Deneme Sınavı Sorusu #531161

Aşağıdakilerden hangisi spor örgütlerinde finansal planlama yaparken farkında olunması gereken temel kavramlardan biri değildir?


Maliyet Hesapları

 

Kaynakların dağıtımı

 

Örgütsel verimlilik

Rakiplerin davranışı

 

Zaman aralığı

 


Yanıt Açıklaması:

Spor örgütlerinde finansal planlama yaparken bazı temel kavramların farkında olma­mız ve spor örgütlerinin çevresi hakkında bilgi sahibi olmamız gerekmektedir. Bu kav­ramlara ve sporla ilişkilerine baktığımızda;

Stratejik planlama sürecinin bir uzantısı olarak finansal planlama: Finans spor ör­gütlerinde stratejik planlama aşamasında düşünülmesi, tartışılması ve yazıya dökülmesi gereken bir süreçtir. Spor örgütünün hedefleri doğrultusunda planlama yapılmalıdır. Zaman aralığı: Finansal planlamada zaman aralıklarında mutlaka yapılması gereken­ler açıkça belirtilmelidir. Maliyet Hesapları: Spor örgütünüzün amacının ne olduğuna karar verdiğiniz zaman ar­tık bunu başarabilmek için ne kadar paraya ihtiyaç duyacağınızı hesaplamaya çalışmalısınız. Doğru bir şekilde bu hesabı yapabilmeniz için spor örgütünüzün içinde gerçekleşebilecek olası her senaryoyu hesaba katmak durumundasınız. Kaynakların dağıtımı: Stratejik planlama sürecinde düşünülmesi gereken diğer bir konuda finansal kaynakların nasıl dağıtılması gerektiğidir. Spor örgütünün temel hedefi ne ise ona göre kaynaklarını ayırmalıdır. Odak noktası: Örneğin, bir spor kulübünün yönetim kurulu, hem ulusal hem de ulus­lararası seviyede kulübün temsilini istemesi halinde, finansal anlamda nasıl bir kaynak dağıtımı yapması gerektiğine odaklanılmalıdır. Örgütsel verimlilik: Spor örgütünüzün kendi içinde verimliliğini zaman zaman mut­laka değerlendirmeye alın. Özellikle insan kaynağınızın beceri ve yeteneklerini aynı za­manda pazarlama ve reklam stratejilerinizin etkili olup olmadığını gözden geçirin. Bu nedenle doğru yanıt D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum