Spor Finansmanı Deneme Sınavı Sorusu #856463

Biçimsel organizasyon yapısının oluşturulması ve bu yapıya uyum sağlanması, spor örgütleri için diğer örgütlere göre daha fazla önem arz etmektedir. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde bu durumun nedeni verilmiştir?


Spor örgütleri yönetim açısından finansal güçlükler yaşamaktadır.

Spor örgütleri sportif başarı odaklıdır; paydaşlarını ve taraftarlarını memnun ve mutlu etme zorunluluğu birçok sorumluluğun önüne geçmektedir.

Spor örgütlerinin yerine getirmek zorunda oldukları mali sorumlulukları, sürekli denetlenen yapıları vardır.

Spor örgütleri aynı zamanda birer sivil toplum kuruluşudur, devlete karşı sorumlulukları ve sosyal sorumlulukları bulunmaktadır.

Spor örgütleri, spor çevresinin birçok öge içermesi ve bu ögeler arası ilişkilerde çeşitliliğin çok olması nedeniyle karmaşık bir yapıya sahiptir.


Yanıt Açıklaması:

Biçimsel organizasyon yapısının oluşturulması ve bu yapıya uyum sağlanması spor örgütleri için diğer örgütlere göre daha fazla önem arz etmektedir. Çünkü spor örgütleri spor çevresinin birçok öge içermesi ve bu ögeler arası ilişkilerde çeşitliliğin çok olması nedeniyle karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu karmaşık yapılar içinde iletişimin, farklı durumlarda standart uygulamalara gidilerek tutarlılığın, çevre tarafından kabul görmüş değer ve normların sürekli yansıtılmasının sağlanması biçimsel yapıya uyumla gerçekleşecektir. Aksi takdirde, taraftarlık özelliği nedeniyle duygusal bağlılığın diğer örgütlere nispeten yoğun olduğu spor örgütlerinde çatışma, uyumsuzluk, tatminsizlik ve verimsizlik orta çıkacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum