Spor Finansmanı Deneme Sınavı Sorusu #801726

I. Kısa süreli banka kredileri; işletmelerin müşterilerine kredili olarak mal ve hizmet alımı amacı ile verdiği kısa vadeli kredidir.

II. Kısa süreli ticari krediler (satıcı kredileri); satıcı kredisinden sonra en fazla kullanıma sahip ikinci derecede önemli bir finansman kaynağı olan kısa süreli banka kredileri ticari bankalarca en fazla 1 yıl süreli olarak işletmelere verilen kredilerdir. 

III. Finansman bonoları; işletmenin kısa süreli fon ihtiyaçlarını karşılamak için, büyük şirketler, bankalar ve diğer finansal kuruluşlar tarafından çıkarılıp ihraç edilen borç senetleridir.

Spor işletmelerinin, kısa vadeli finansmanda kullandıkları yabancı kaynaklar, yukarıdakilerden hangilerinde doğru eşleştirilmiştir?


Yalnız I

Yalnız III

I-II

I-III

II-III


Yanıt Açıklaması:

Kısa süreli banka kredileri; satıcı kredisinden sonra en fazla kullanıma sahip ikinci derecede önemli bir finansman kaynağı olan kısa süreli banka kredileri ticari bankalarca en fazla 1 yıl süreli olarak işletmelere verilen kredilerdir. 

Kısa süreli ticari krediler (satıcı kredileri); işletmelerin müşterilerine kredili olarak mal ve hizmet alımı amacı ile verdiği kısa vadeli kredidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum