Spor Finansmanı Deneme Sınavı Sorusu #801743

Aşağıda verilen orta vadeli finansman kaynaklarından hangisi doğru eşleştirilmiştir?


Orta vadeli banka kredileri; bir yıldan beş yıla kadar vadeli krediler orta vadeli olarak kabul edilir.

Taksitli donatım (teçhizat) kredileri; belirli teminat karşılığında bankaların firmalara açtığı limitler çerçevesinde kullandıkları kredi türüne denir.

Rotatif krediler; işletmelerin gelir sağlayacak makine ve teçhizatın maliyetini oldukça uzun bir zaman süresine yayarak kullanılmasıdır.

Forfaiting; orta vadeli banka kredilerine benzer kredilerdir.

Orta vadeli satıcı kredileri; mal ve hizmet ihracatından doğan ve belirli bir ödeme planına göre tahsil edilebilecek olan alacakların bir banka ya da bu alanda uzmanlaşmış bir finansman kurumu tarafından satın alınmasıdır.


Yanıt Açıklaması:

Taksitli donatım (teçhizat) kredileri; işletmelerin gelir sağlayacak makine ve teçhizatın maliyetini oldukça uzun bir zaman süresine yayarak kullanılmasıdır.

Rotatif krediler; belirli teminat karşılığında bankaların firmalara açtığı limitler çerçevesinde kullandıkları kredi türüne denir.

Orta vadeli satıcı kredileri; orta vadeli banka kredilerine benzer kredilerdir.

Forfaiting; mal ve hizmet ihracatından doğan ve belirli bir ödeme planına göre tahsil edilebilecek olan alacakların bir banka ya da bu alanda uzmanlaşmış bir finansman kurumu tarafından satın alınmasıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum