Spor Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #753072

Hangisi pazarlama iletişiminin özelliklerinden biri değildir?


Pazarlama iletişimini yönetenlerin, tüketicinin deneyim alanını çok iyi analiz edip bu alan içerisine girebilecek mesajları oluşturmaları gerekmektedir.

Pazarlama iletişimi, genel iletişim modeline dayanır ve tüm iletişim unsurlarını içerir. Kaynak,mesaj, kanal, alıcı, geri besleme ve gürültü olarak bilinen bu unsurlar pazarlama boyutu içerisinde ele alınarak incelenir.

Pazarlama iletişimi, işletmenin tüketici davranışlarını etkilemek için tasarımladığı iletiler, bu iletileriaktaran medya, bu iletiyi alan ve yanıtlayan alıcı ya da dinleyici üzerinde durur.

Pazarlama iletişimi yoluyla iletilen mesajların tüketicinin zihninde bilgi olarak kalması ve
dolayısıyla gelecekteki satın alma kararını etkilemesi arzu edilmektedir. Pazarlama iletişimi bu özelliği ile ikna edici iletişim özelliklerine sahiptir.

Pazarlama iletişimini oluşturan unsurlar arasında uyumlu ve tutarlı mesaj birliği vardır. Birsatışçının kılık kıyafeti, ürünün katalog fiyatı, işletmenin ofisleri gibi tüm unsurlar iletiyi alan taraf üzerinde bazı izlenimler yaratır.


Yanıt Açıklaması:

Pazarlama iletişimi kavramı ile ilgili yapılan açıklamalar, birçok özelliğin varlığını ortaya
çıkartmaktadır. Bu özellikleri aşağıdaki başlıklar altında toplamak mümkündür:

  • Pazarlama iletişimi, genel iletişim modeline dayanır ve tüm iletişim unsurlarını içerir. Kaynak,mesaj, kanal, alıcı, geri besleme ve gürültü olarak bilinen bu unsurlar pazarlama boyutu içerisinde ele alınarak incelenir.
  • Pazarlama iletişimini yönetenlerin, tüketicinin deneyim alanını çok iyi analiz edip bu alan içerisine girebilecek mesajları oluşturmaları gerekmektedir.
  • Pazarlama iletişimi iki yönlü bir iletişimdir. Bilgi ve deneyim alışverişi iki yönlü gerçekleştirilir.Yeni teknolojik gelişmeler bu tür iletişime olanak sağlamaktadır. Veri tabanlarının oluşturulması ve karar almada kullanılması, pazarlama iletişimine büyük olanaklar sağlamaktadır.Araştırmalar ile tüketicilerin eğilimleri belirlenmeye çalışılır ve böylece tüketici iletişimin kaynağı durumuna gelir.Elde edilen bilgilerin kullanılması yoluyla da yeni pazarlama iletişim olanakları ortaya çıkar.
  • Pazarlama iletişimini oluşturan unsurlar arasında uyumlu ve tutarlı mesaj birliği vardır. Bir satışçının kılık kıyafeti, ürünün katalog fiyatı, işletmenin ofisleri gibi tüm unsurlar iletiyi alan taraf üzerinde bazı izlenimler yaratır. Bu da “bütünleşik pazarlama iletişimi” olarak adlandırılan yapıyı oluşturmaktadır ve bu yaklaşım son yıllarda pazarlama dünyası içerisinde artan bir ilgiye sahiptir.
  • Pazarlama iletişimi yoluyla iletilen mesajların tüketicinin zihninde bilgi olarak kalması ve dolayısıyla gelecekteki satın alma kararını etkilemesi arzu edilmektedir.Pazarlama iletişimi bu özelliği ile ikna edici iletişim özelliklerine sahiptir. İkna edici iletişim, yeni bir tutum kazandırma ve tutum değiştirme süreci olarak kabul edilebilir. Bu süreç, alıcının mesajı alıp ona katılmasından; kavranması, kabullenilmesi ve amaçlanan hedef davranışın alıcı tarafından gösterilmesine kadar sürmelidir.

Doğru cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum