Spor Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #730752

Markalama ve Lisanslama hakkında aşağıda verilen seçeneklerden hangisi doğru değildir?


Lisans, bir firma veya organizasyonun bir diğer firma veya organizasyona markasını ücret veya belirli bir imtiyaz karşılığı vermesi ile ilgili yapılan bir anlaşmadır.

Lisans, bir anlaşma biçimidir ve bir organizasyonun bir başka organizasyona marka ismini, patentini, ticari sırrını ve diğer imkanlarını bir ücret veya imtiyaz karşılığı kullanma yetkisi vermesidir.

Bir başka markanın lisansını alan organizasyon, bunu ayrıcalık elde etmek için mal, hizmet veya tutundurma aracıyla bütünleştirerek için kullanır.

Lisans yolu ile elde edilen markalama stratejisi; organizasyona markayı, marka ismini, marka işaretini veya ticari markayı kullanma yetkisi verir.

Lisanslama ve lisanslı ürünler konusu, Amerika dışında gelişim gösterememekte; özellikle ülkemizde spor ürünleri işportacılık sektörü üzerinden ilerlemektedir.


Yanıt Açıklaması:

Lisanslı spor ürünleri sadece Amerika’da değil, Avrupa’da ve Türkiye’de de gelişmektedir. Örneğin, son yıllarda özellikle futbolda ülkemizde de lisanslı ürün satışlarında bir artış görülmüştür. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş hem perakende hem de on-line mağazalarda lisanslı ürün satışını sürdürmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum