Spor Tesisi İşletmeciliği ve Saha Malzeme Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #1111807

Spor tesis işletmelerinde, kaç tür denetim türü vardır?


2

5

4

8

6


Yanıt Açıklaması:

Klasik anlamda denetim, konularına ve amaçlarına göre finansal denetim, uygunluk denetimi ve performans denetimi olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Ancak, bu üç denetim türünün bir arada yürütülmesi halinde ekonomik denetim adında dördüncü bir denetim türünün ortaya çıktığı görülmektedir (Kenger, 2001):

1- Finansal Denetim: Bir işletmenin finansal tablolarının önceden belirlenmiş ölçütlere uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği konusunda bir görüş belirlemek amacıyla yapılan incelemedir.

2- Uygunluk Denetimi: Bir işletmenin mali işlemlerinin ve faaliyetlerinin belirlenmiş yöntemlere, kurallara ya da mevzuata uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla incelenmesidir.

3- Performans Denetimi: Bir işletmenin verimliliğini ve etkinliğini değerlemek amacıyla işletme içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerle ilişkili uygulamaların gözden geçirilmesidir.

4- Ekonomik Denetim: Ekonomik denetim; finansal tablolar, uygunluk ve performans denetimlerinin birlikte yürütüldüğü ve raporlandığı bir denetim türüdür. Ekonomik denetim kapsamında işletme içerisinde uygulanan faaliyetlerin kurallara uygun olarak gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine ve kaynakların verimli kullanılıp kullanılmadığına bakılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum