Spor Tesisi İşletmeciliği ve Saha Malzeme Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #1086753

Aşağıdakilerden hangileri sporda pazarlama anlayışının yerleşmesi ve başarı sağlanması için dikkat edilmesi gereken özellikler arasında yer alır?

I. Spor tesisleri veya organizasyonları bakımından üretici odaklı bir pazarlama anlayışının yerleştirilmesi gerekir.

II. Tüketicilere sunulan ürünlerin kaliteli ve optimum fiyatlı olmasına özen gösterilmesi gerekir.

III. Sportif ürünler, tesisler ve organizasyonların pazarlanmasında marka değerinin yaratılmasına dönük stratejilerin oluşturulması gerekir.

IV. En uygun maliyetli ve ulaşılabilir dağıtım kanalının oluşturulmasına dikkat edilmelidir.


Yalnızca I ve III

Yalnızca II ve IV

I.II.IV

II.III.IV

I.II.III


Yanıt Açıklaması:

Sporda pazarlama anlayışının yerleşmesi ve başarı sağlanması, modern pazarlama anlayışından geçmektedir. Dolayısıyla bu konu ile ilgili bir dizi konuya dikkat çekmek gerekir. Bu özellikler aşağıda sıralanmıştır.

  • Her şeyden önce spor tesisleri veya organizasyonları bakımından tüketici odaklı bir pazarlama anlayışının yerleştirilmesi gerekir.
  • Tüketici odaklı bakış açısının yerleştirilmesinin en temel koşulu pazarlama araştırması yapmaktır. Zira pazarlama araştırması ile tüketici beklentileri anlaşılmış ve bu beklentilere cevap verecek ürünler sunulmuş olur.
  • Tüketicilere sunulan ürünlerin kaliteli ve optimum fiyatlı olmasına özen gösterilmesi gerekir.
  • Sportif ürünler, tesisler ve organizasyonların pazarlanmasında marka değerinin yaratılmasına dönük stratejilerin oluşturulması gerekir.
  • En uygun maliyetli ve ulaşılabilir dağıtım kanalının oluşturulmasına dikkat edilmelidir.
  • Tutundurma karması olarak ifade edilen reklam, kişisel satış, halkla ilişkiler ve satış tutundurmadan yararlanırken, mesaj birlikteliği sağlama adına bütünleşik bir yaklaşım sergilenmelidir.

I. seçenekte yer alan ‘’spor tesisleri veya organizasyonları bakımından üretici odaklı bir pazarlama anlayışının yerleştirilmesi gerekir.’’ ifadesi yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda yanlış olduğundan doğru cevap D’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum