Spor Tesisi İşletmeciliği ve Saha Malzeme Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #1267635

"Yapılan araştırmalara göre; ülkemizin Dünya Kupasına ev sahipliği yapma maliyeti 500 milyon Euro'dan fazla olarak hesaplanmaktadır. Ayrıca dört adet yeni stadyum inşa edilmeli, var olan stadyumlarımızın da yenilenmesi gerekmektedir. Bu organizasyonu üstlenmek çok ciddi maliyetler getirecekken, ülkemize katkılarının daha fazla olacağı tahmin edilmektedir."

Metinde verilen bilgiye göre aşağıdaki seçeneklerden hangisi, organizasyonu ülkemize aldığımızda edineceğimiz kazanımlardan biri değildir?


Yerel ekonomi, etkinliklerden olumlu oranda payına düşeni daha fazla alır.

İstihdam artar.

Büyük inşaat tesisleri gerektiren bu tarz etkinlikler, ulusal ve özellikle yerel düzeyde diğer sektörlerin gelişimine de katkı sağlar.

Olimpiyatların ekonomik getirileri ülkemizde düzenlendiği şehir ile kalmayıp, tüm ülke ekonomisine olumlu etki eder.

Ülkemizde altyapılara daha fazla önem verilir,  yetenekli futbolcu sayısında artış yaşanır ve bu oyuncuların yurt dışına transferleri daha mümkün hale gelir.


Yanıt Açıklaması:

Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları gibi büyük inşaat tesisleri gerektiren etkinlikler, ulusal ve özellikle yerel düzeyde diğer sektörlerin gelişimine de katkı sağlar. İstihdam ve yerel ekonomi etkinliklerden olumlu oranda payına düşeni daha fazla alır. Etkinliklerden sağlanan harcamalar sadece yerel düzeyde değil, daha geniş ekonomide de dolaylı etkiler yaratmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum