Sporda Risk Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1105887

"Risk yönetiminin elemanları olan risk tanımlaması, risk değerlendirmesi, risk kontrolü ve risk finansmanı; insanoğlunun kendisi kadar eskiye dayanan konulardır." Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bu ifade ile anlatılmak istenen durumun çıkış noktasına uygun bir örnektir?


Ticaretin başka mallar ve hizmetler karşılığında takas usulü ile yapıldığı zamanlar, risk yönetiminin en kritik olduğu zamanlardır.

Lidyalılar'ın madeni para basmaları ile risk yönetimi kavramı ortaya çıkmış, ticaret farklı bir boyut kazanmıştır.

Ticaret yapılırken para kullanılması ile tüm medeniyetler yeni bir sisteme geçmiş, piyasa riskli bir yapıya bürünmüştür.

İnsanoğlu çok eskiden beri kendisine zarar veren, ailesini ve mal varlığını tehdit eden tehlikeleri değerlendirmek ve tanımlamak için çabalamıştır.

Risk yönetimi kavramı milattan önce, ticaretin daha çok deniz yoluyla yapıldığı zamanlarda, gemilerin korsan saldırılarına maruz kalması ile ortaya çıkmıştır.


Yanıt Açıklaması:

Aslında risk yönetiminden son yıllarda daha çok söz edilmesine rağmen risk yönetiminin elemanları olan risk tanımlaması, risk değerlendirmesi, risk kontrolü ve risk finansmanı insanoğlunun kendisi kadar eskiye dayanan konulardır. İnsanoğlu çok eskiden beri kendisine zarar veren, ailesine ve mal varlığını tehdit eden tehlikeleri değerlendirmek ve tanımlamak için çabalamıştır. Dolayısıyla risk yönetiminin pratikte uygulanması çok da yeni değildir.

Yorumlar
  • 0 Yorum