Sporda Risk Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1065281

Ülkemizde sporun gelişmesi kişilerin aktif olarak spor yapabileceği tesislerin varlığına dayanmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi spor tesisleri bünyesinde mutlaka yer alması gereken unsurlardan değildir


Hazırlık antrenmanlarının yapılabilmesi için alan / Ulusal müsabakaların yapılabilmesine uygun saha.

Seyircilerin ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar / Hazırlık antrenmanlarının yapılabilmesi için alan.

Uluslararası müsabakaların yapılabilmesine uygun saha / Spor faaliyetleri sırasındaki ihtiyaçlara (ör; duş alanları, tuvaletler) yönelik alanlar.

Seyircilerin ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar (ör; otopark) / Taraftar mağazalarının da yer aldığı alışveriş alanları.

Spor faaliyetleri öncesindeki ihtiyaçlara yönelik alanlar (ör; soyunma odası) / Uluslararası müsabakaların yapılabilmesine uygun saha.


Yanıt Açıklaması:

Spor tesisleri, spor faaliyetlerinin her spor branşının kendine özgü çalışma, hazırlık antrenmanlarının, ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılabilmesine uygun, spor faaliyetleri öncesi ve esnasında sporcu ve seyircilerin ihtiyaçlarını karşılayacak (saha, tribün, tuvalet, duş, soyunma odası v.b.) üniteleri bulunan yapı, saha ve alanlardır. Ancak spor tesislerinde alışveriş alanlarının mutlaka bulunması gerekli değildir. Bu bilgiler ışığında doğru cevap D seçeneğidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum