Sporda Risk Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1071829

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, eğitim ve cankurtarma faktörlerine ilişkin riskler ve önerileri ile ilgili doğru bir bilgi değildir?


Yüzme havuzu sorumlusu, teknik işler ve havuzun uygun şekilde işletilmesinden sorumlu kimya veya sağlık eğitimi almış, en az lise mezunu bir kişi ve sertifikalı bir cankurtaran istihdam etmek zorundadır.

Hangi yaş grubunda olursa olsun, bireyler havuza ilk giriş aşamasında kesinlikle balıklama atlama yaparak girmelidirler.

Yüzme havuzlarına girmeden en az iki saat önce yemek yenilmelidir. Dolu bir mide ile yüzmek kişiye kalp krizine kadar varabilecek riskleri de beraberinde getirmektedir. Aç karnına yüzülebilir. 

Havuz ortamına girmeden önce kesinlikle alkol alınmamalıdır. Eğer alınmışsa suya girilmemelidir.

Eğitmenler, küçük yaştaki çocuklara eğitim verirlerken grup sayısını on kişinin üzerine çıkarmamalıdırlar. Bu sayı hem eğitmenin çocukları takibi için gerekli hem de eğitimin etkili olabilmesi için önemlidir.


Yanıt Açıklaması:

Hangi yaş grubunda olursa olsun, bireyler havuza ilk giriş aşamasında kesinlikle balıklama atlama yapılmadan girmelidirler. Çünkü en önemli hayati organlarımız üst ekstremitede olduğundan dolayı suyun yaratmış olduğu soğuk etkisi, tansiyon ve kan şekeri dengesini etkileyerek bireye olumsuzluk yaratabilir. Gabriel (1992), su ortamındaki kazaların %86’sı suya balıklama atlamadan kaynaklanan, 1.5 mt’lik çok derin olmayan ortamlarda olduğunu belirtmiştir. Bunun için suya alışma aşamasında ilk olarak ayakların suya girmesi (çivileme atlayış) en uygun havuza giriş şekli olacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum