Sporda Risk Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1065541

I- Sporcunun ayağının normal ya da aşırı pronasyonda olmasına göre ayakkabı seçimi değişmektedir.
II-  Bir takımın sporcuları boyut ve rahat açısından uygun olduğu sürece  birbirlerinin forma ve ayakkabılarını kullanabilirler. 
III- Parmak ve deri sağlığı açısından ayakkabının ön kısmının konforu ve rahatlığı özellikle önemlidir.
IV- Sportif etkinliklere katılırken bireyler, kendileri için anlam ifade eden takılarını veya nesneleri üzerilerinde taşıyabilirler.
V- Sportif etkinliklere katılırken uygun giyim, hava koşulları göz önünde bulundurularak belirlenmelidir. 

Sportif faaliyetlere katılımda giyim ve riskler konusunda yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur? 


I- III - IV

I- II- III

III - IV 

I - III - IV

II - IV 


Yanıt Açıklaması:

"I- Sporcunun ayağının normal ya da aşırı pronasyonda olmasına göre ayakkabı seçimi değişmektedir. " ifadesi sportif faaliyetlere katılımda giyim ve riskler konusu bağlamında doğru bir ifadedir. 

"II-  Bir takımın sporcuları boyut ve rahat açısından uygun olduğu sürece  birbirlerinin forma ve ayakkabılarını kullanabilirler. " ifadesi sportif faaliyetlere katılımda giyim ve riskler konusu bağlamında yanlış bir ifadedir. Deride meydana gelebilecek hastalıklardan korunabilmek için bireyler birbirlerinin giysilerini giymemelidir. 

"III- Parmak ve deri sağlığı açısından ayakkabının ön kısmının konforu ve rahatlığı özellikle önemlidir." ifadesi sportif faaliyetlere katılımda giyim ve riskler konusu bağlamında doğru bir ifadedir. 

"IV- Sportif etkinliklere katılırken bireyler, kendileri için anlam ifade eden takılarını veya nesneleri üzerilerinde taşıyabilirler." ifadesi sportif faaliyetlere katılımda giyim ve riskler konusu bağlamında yanlış bir ifadedir. Sportif etkinliklere katılırken bireyler, üzerilerindeki tüm takılarını ve ceplerindeki tüm nesneleri çıkarmalıdır. Aksi takdirde kendisine ya da diğer bireylere zarar verebilecek durumlar oluşabilir.

"V- Sportif etkinliklere katılırken uygun giyim, hava koşulları göz önünde bulundurularak belirlenmelidir." ifadesi sportif faaliyetlere katılımda giyim ve riskler konusu bağlamında doğru bir ifadedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum