Sporda Sponsorluk Deneme Sınavı Sorusu #989218

Aşağıdakilerden hangisi, satış temsilcisinin tüketici ile güven ilişkisi kurmasında önemli rol oynayan unsurlardan birisi değildir?  


Müşteri oryantasyonu

Yeterlilik

Güvenilirlik

Çekicilik ve Cazibe

Sempatiklik


Yanıt Açıklaması:

Müşteri oryantasyonu: Satış temsilcisinin kendi ilgi odağı kadar müşteri ilgilerini de vurgulaması anlamına gelmektedir. Sunumların dengesi lehte veya aleyhte olmalıdır. Satış temsilcisi müşterinin ihtiyacını iyi belirlemeli ve sponsorluk paketi içerisinde müşterinin ihtiyaç duymadığı bir unsur için baskı yapmamalıdır.

Yeterlilik: Satış temsilcisinin kabiliyeti, bilgisi ve müşteri beklentilerine uygun kaynaklara sahip olması istenir. Satış personeli sponsorluk paketinin tüm yönlerini müşteriye göstermelidir.

Güvenilirlik: Satış temsilcisinin hareketlerinin tahmin edilebilir olması gerekir. Her söz ve hareket profesyonel bir görüntü ile tutarlı olmalıdır.

Dürüstlük: Dürüstlük, söylenen sözlerin dürüst olması olarak ifade edilebilir. İddiaları destekleyen kanıtların tutarlı ve tarafsız olması gerekir. Takip eden olaylar satış temsilcisinin ifadelerinin gerçekliğini yansıtmalıdır.

Sempatiklik: Alıcı ile satıcı arasındaki ilişkinin kurulmasında duygusal bir faktördür.

Doğru yanıt D'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum