Sporda Sponsorluk Deneme Sınavı Sorusu #953896

Aşağıdakilerden hangisi kurum içi iletişim araçlarından biridir?


Basın bültenleri

Duyuru panoları

Gazeteler

Sergiler

Sponsorluk faaliyetleri


Yanıt Açıklaması:

En sık kullanılan kurum içi iletişim araçları şunlardır:
Kurum içi bültenler: Bu tür yayınlar geleneksel olarak basılı formda yayımlanırlar ve kurum içi resmi haber bülteni niteliği taşır. İçerideki her türlü değişiklik ve bilgi çalışanlara bu bültenler aracılığıyla aktarılır.
Kurumsal yerel ağlar: İntranet adı da verilen yerel ağlar aracılığıyla sadece o kurumda çalışan veya bu ağa katılmasına izin verilen kişilerin kullandığı küçük ölçekli bir İnternet ağı olduğu söylenebilir.
Duyuru panoları: Oldukça eski bir yöntem olmakla birlikte, duyuru panoları kurumların çalışanlarının haberdar olmalarını istedikleri konular ile ve haber değeri taşıyan diğer iletişim içeriklerini kurumun çalışanları ile en yoğun  oranda buluşturdukları iletişim aracı görevini üstlenir. Düşük maliyetli oluşları ve yüksek maruz kalma oranları nedeniyle kurumlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Yüz yüze iletişim: Bilinen en eski iletişim biçimi olarak yüz yüze iletişim, kurumlarda da en sık kullanılan yöntem olarak yerini almıştır. Ancak kurumlarda yüz yüze iletişim dedikodular biçiminde de ortaya çıkabilir. Bunun önüne geçebilmek için, diğer iletişim araçları yoluyla doğru ve zamanında bilgi akışı sağlanmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum