Stratejik Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #1332387

Strateji değerlendirme ve kontrol sürecinin son aşaması olan düzeltici faaliyetler ile ilgili hangi ifadeler doğrudur?
 I. Düzeltici faaliyet, üretim veya yönetim çalışmaları sırasında bir hata veya   uygunsuzluk oluştuktan sonra, ortaya çıkan hata ve uygunsuzluğun düzeltilmesi için   ve  bir daha ortaya çıkmasının engellenmesi için yapılan çalışmalardır.
 II. Stratejilerdeki sapmaların hangi nedenlerden kaynaklandığının belirlenmesi, hangi   tür düzeltici faaliyetler ile probleme müdahale edilmesinde önemli bir etken olacaktır.
 III. Sapmanın niteliğine göre, düzeltici faaliyetin niteliği de değişir
 IV. Düzeltici faaliyetler işletmenin sahip olduğu güçlü yönlerini daha fazla kullanacağı,   dış çevredeki fırsatları yakalayabileceği, tehditlerin getirebileceği zararlardan   koruyabilecek, işletme içindeki zayışıklarını da geliştirmede yardımcı olacak, kısaca   işletmeyi piyasada daha güçlü konuma getirecek nitelikte faaliyetler olmalıdır.
 V. Düzeltici faaliyetler uygun bir zaman aralığında uygulanmalı,
 VI. Düzeltici faaliyetler gerektiğinde hırslı bir şekilde mümkün olan en kısa dönemde   sorunları çözmek amacıyla yapılan faaliyet şeklidir
 VII. Düzeltici faaliyetler de işletmenin asıl faaliyet gösterdiği sektördeki konumunu ve   rekabet avantajını geliştirici nitelikte olmalıdırlar


II, III, IV, V,VI, VII

I,II, III, IV, V,VII

I,II, III, V,VI, VII

I,II, III, IV, V,VI

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Düzeltici faaliyetler çok hırslı bir şekilde kısa dönemde sorunları çözmek amacıyla uzun dönemde işletmeyi zarara uğratabilecek faaliyetler olmamalı bu yüzden VI. madde yanlıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum