Sürdürülebilirlik ve Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #398611

Temel ilkesinin paylaşım olduğu, belli doğrultularda karar alma zorunluluğu olmayan, insanlar fikir alışverişinde bulunduğu toplantı türü aşağıdakilerden hangisidir?


Bilgilendirme amaçlı toplantılar

Değerlendirme toplantıları

Yönlendirici toplantılar

Danışma toplantıları

Müzakere toplantıları


Yanıt Açıklaması:

Bilgilendirme Amaçlı Toplantılar: Kaynaktan alıcıya sadece bir bilgi akışı söz konusu ise bu tür toplantılara bilgilendirici toplantı adı verilebilir. Bu toplantılarda yöneticinin işletme ile ilgili konuları katılanlara aktarması ve onları bilgilendirmesi söz konusudur. Konferans türü toplantılar buna örnek olarak gösterilebilir. Örneğin, Deri Sanayiinde gerçekleştirilen konferanslar, dericiliğin kimyasal madde kullanımı konusunda bilinçlendirme, yeni deri işleme teknolojileri, gibi toplantılar bilgilendirme amaçlı toplantılardır.
Değerlendirme Toplantıları: Bu toplantılarda katılanlara sunulan bilgilerin tartışılması ve değerlendirilmesi söz konusudur. Koordinasyon amacıyla aynı düzeydeki yöneticilerin yaptığı koordinasyon toplantıları da bu tür toplantılara örnek verilebilir. Örneğin, Deri sanayiinden deri sanayii sorunları çevreye karşı duyarlılık konusundaki yaklaşımların değerlendirilmesi gibi toplantılar değerlendirme toplantılarıdır.
Yönlendirici Toplantılar: Yöneticiler bu tip toplantılar aracılığıyla astlarını, belli konularda istedikleri yönde harekete geçirme durumundadırlar. Bu tür toplantılar yönetici merkezli toplantılardır. Bir şirketin daha çevreci bir yaklaşım izleyeceği konusunda bir toplantı düzenlenmesi yönlendirici toplantı örneğidir.
Danışma Toplantıları: Bu tür toplantıların temel ilkesi, paylaşımdır. Belli doğrultularda karar alma zorunluluğu yoktur. İnsanlar fikir alışverişinde bulunurlar. Siyasi partilerin zaman zaman düzenledikleri danışma kurulu toplantıları bu toplantı örneklerindendir.
Müzakere Toplantıları: Farklı hedef, görüş ve anlayışlara sahip iki ya da daha fazla grup arasında yapılan toplantılar, bu gruba girer. Bu toplantılarda taraflar, ortak bir noktaya varmak ve anlaşmak durumundadırlar. Örneğin, hukuki müzakere toplantıları gibi toplantılar müzakere toplantıları olarak ele alınabilirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum