Sürdürülebilirlik ve Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #398636

Temel alınan bir ürünle ilgili diğer tüm ürün, mamul, yarı-mamul, ekipman ve yan dalları kapsayacak şekilde entegre edilerek düzenlenen organizasyonlar hangi tür fuarlardır?


Tüketici fuarları

Entegre fuarlar

Solo fuarlar

Bölgesel fuarlar

Ulusal fuarlar


Yanıt Açıklaması:

Tüketici Fuarları: Bu tür fuarlar, toplumun her kesimine açık olan ve tüketim mallarının sergilendiği fuarlardır. Tüketici fuarları, ziyaretçilerinin çoğunluğu fuarın düzenlendiği merkez ve komşu merkezlerden gelen halkın oluşturduğu fuarlardır. Genel tanıtma ve satış geliştirme açısından oldukça yararlı fuarlardır.
Entegre Fuarlar: Temel alınan bir ürünle ilgili diğer tüm ürün, mamul, yarı- mamul, ekipman ve yan dalları kapsayacak şekilde entegre edilerek düzenlenen organizasyonlardır. Örnek olarak, Sütçülük ve Süt Ürünleri Fuarı verilebilir.
Solo Fuarlar: Solo fuarlar, bir ülkenin tek başına organize ettiği fuarlardır. Ülkemizin çeşitli ülkelerde düzenlediği “Türk İhraç Ürünleri Sergileri” ve “Türk Haftaları” bu tip fuar ve sergilere örnek teşkil etmektedir. Fuarı düzenleyen ülke veya organizatör, promosyon ve tanıtımı tek başına üstlenerek fuara istenen düzeyde ziyaretçi gelmesini sağlamak durumundadır.
Bölgesel Fuarlar: Genellikle, sadece bir coğrafi bölge bazında düzenlenen ve içinde bulunduğu bölgedeki ziyaretçiler tarafından ziyaret edilen fuarlardır.
Ulusal Fuarlar: Birçok ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen ve fuara katılan firmaların kendi ürünlerinin ekonomik, teknolojik, kültürel-sosyal düzeylerini ve olanaklarını ortaya koyarak uluslararası bir tanıtım stratejisi izlediği fuarlardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum