Sürdürülebilirlik ve Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #390562

Hedef kitlede oluşan ilginin daha tepkisel düzeye çekilmesi, bir anlamda bu fikrin ya da kavramın kabullenilerek buna göre harekete geçme güdüsünün uyarılması AIDA modelinin hangi aşamasında olmaktadır?


Eylem-harekete geçme

Bilgilenme

Dikkat

İlgi

Arzu-istek uyandırma


Yanıt Açıklaması:

AIDA modelinin aşamaları aşağıdaki gibidir:Çözüm: AIDA modelinin aşamaları aşağıdaki gibidir:
• Dikkat (Attention): Şirket hedef kitlesine neleri sunacağının duyurularını yapmalıdır. Tüketicilerin, üretilen ürün ve hizmetlerin neler olduğunu, nasıl üretildiğini, hangi özelliklere sahip olduğunu bilmeleri sağlanarak, dikkatleri çekilecektir. İlk aşama tüketicileri tamamen bilgilendirerek dikkatlerini çekecektir.
• İlgi (Interest): Birinci aşamada, hedef kitle var olan ya da vurgulanmak istenen ürün, hizmet veya kavramların varlığından, durumundan haberdar edilmiştir. Yani dikkat çekilmiş ve gereken bilgiler duyurulmuştur. Bu aşamada ise var olan ya da vurgulanmak istenen ürün, hizmet veya kavramlara ilgi gösterilmesi sağlanmalıdır. Bu da, hedef kitlenin, ürün, hizmet, kavram ve fikirlere ilgi göstermesini sağlayacak unsurların kullanılmasıyla olabilmektedir. Buradaki temel düşünce sunulacak önerilerin ya da haberlerin ilgiyi yaratması veya yaratılmış bir ilginin korunması üzerinedir.
• Arzu-İstek uyandırma (Desire): Üçüncü aşamada ise hedef kitlede oluşan ilginin daha tepkisel düzeye çekilmesi, bir anlamda bu fikrin ya da kavramın kabullenilerek buna göre harekete geçme güdüsünün uyarılmasıdır.• Eylem-Harekete geçme (Action): Son aşama fikrin, belirtilen kavramın savunucusu haline dönüşmesidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum