Tarım Ekonomisi ve Tarımsal Politikalar Deneme Sınavı Sorusu #1192856

Mesleki örgütlenme içerisinde ortaya çıkan branş birliklerinin kuruluş amaçları içerisinde aşağıdakilerden hangisi sayılamaz?


Ürünlerin ve sebze-meyve piyasasının şeffaflığını artırmak.

Piyasa araştırmaları ve çalışmalarıyla meyve-sebze satışlarında iş birliğine katılmak, pazarlamasını desteklemek.

Ürünlerin piyasa gerekleri, tüketici damak zevki ve beklentilerine uygun, daha kaliteli ve çevre dostu olarak üretilmesine yönelik faaliyetleri desteklemek

Tarımsal üretimde toprak ve su kaynaklarını korumak için ilaç ve diğer işletme girdilerini daha az kullanan yöntemler geliştirmek.

İthal edilen tarım ürünlerinin sağlık açısından denetimini yapmak.


Yanıt Açıklaması:

Bu tür branş birliklerinin kuruluş amaçları arasında şunlar ön plana çıkmaktadır: 1. Ürünlerin ve sebze-meyve piyasasının şeffaflığını artırmak. 2. Piyasa araştırmaları ve çalışmalarıyla meyve-sebze satışlarında iş birliğine katılmak, pazarlamasını desteklemek. 3. Ürünlerin piyasa gerekleri, tüketici damak zevki ve beklentilerine uygun, daha kaliteli ve çevre dostu olarak üretilmesine yönelik faaliyetleri desteklemek. 4. Tarımsal üretimde toprak ve su kaynaklarını korumak için ilaç ve diğer işletme girdilerini daha az kullanan yöntemler geliştirmek. 5. Ürün kalitesini iyileştirici yöntem ve araçlar geliştirmek, ekolojik tarım, menşe bildirimi, kalite damgası ve coğrafi bildirimin piyasada teşviki ve korunmasını sağlamak. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum