Tarımsal Yapılar ve Sulama Deneme Sınavı Sorusu #1341892

I. Parsel boyutları belirlenirken, blok planlamasında belirlenmiş sulama uzunlukları ve sürüş mesafeleri göz önüne alınarak ortalama en-boy oranı kısa kenar yol ile irtibatlandırılacak şekilde 1/5-1/12 arasında olacak şekilde planlanmalıdır 

II. Planlama sonucunda blokların içerisine yerleştirilen parsellerin yola cephelerinin genişliği büyük bir zorunluluk olmadıkça 25 metreden az olmayacak şekilde ayarlanmalıdır. 

III. Özdeş arazilerin (değer olarak birbirine yakın; asfalt kenarındaki araziler, dere kenarındaki araziler, köye yakın araziler, arazi maliklerince verimli bulunan bölgeler vb.) kendi aralarında planlanmasına dikkat edilmelidir 

IV. Parsel planlamasında, parseller birleştirilirken veya taşınırken kesinlikle bir çiftçinin diğerinden daha avantajlı duruma gelmesine izin verilmemelidir. 

Parselasyon stratejisinin uygulanma aşamalarında yukarıdakilerden hangileri doğrudur?


I, II ve III

II ve III

II, III ve IV

I ve IV

II ve IV


Yanıt Açıklaması:

Parsel boyutları belirlenirken, blok planlamasında belirlenmiş sulama uzunlukları ve sürüş mesafeleri göz önüne alınarak ortalama en-boy oranı kısa kenar yol ile irtibatlandırılacak şekilde 1/3-1/10 arasında olacak şekilde planlanmalıdır. I. seçenek yanlıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum