Tarımsal Yapılar ve Sulama Deneme Sınavı Sorusu #1341933

Aşağıdakilerden hangisi, sabit tesislerin yoğun olduğu arazilerde yapılması gereken mülakatlarda uygulanır?


Arazi fazla dalgalı ve parsellerin büyük bir kısmı sınırı değiştirilemeyecek parseller olması durumunda ideal parselasyon yapılmadan hali hazırdaki kullanım haritaları çıkartılarak mülakatlara başlanmalıdır.

Sosyal etüt raporu esas alınarak hazırlanan ve projeyi yürüten idare tarafından
onaylanmış olan ideal parsel planı yerleşim birimine götürülerek arazi maliklerine sunulmalıdır.

Parsellerin toplulaştırmadan önceki ve sonraki durumları ve toplulaştırma
ile oluşan avantajlar harita üzerinden gösterilerek anlatılmalıdır.

Arazi maliklerine, ideal parselasyondaki yeni yerlerini kabul edip etmedikleri, arazilerinden hangi parselleri kullandıkları, parsellerin birleştirilmesine herhangi bir itirazlarının olup olmadığı, çiftçilerin itirazı varsa parsellerini, nerede ve kiminle birleştirmek istedikleri harita üzerinden çizdirilmek suretiyle belirlenmelidir.

Mülakatta taşınabilecek parseller için çiftçinin önerileri de dikkate
alınarak taşıma önceliği olan parseller tespit edilmelidir. Mutlaka yerinde kalacak parseller için yapılacak kesintiler parselin kendi içinde yapılabileceği gibi varsa kesintisi kadar hisse bu parsele taşınarak da yapılabilir.


Yanıt Açıklaması:

Projenin yürütüldüğü sahada sabit tesis sayısı çok fazla, arazi fazla dalgalı ve parsellerin büyük bir kısmı sınırı değiştirilemeyecek parseller olması durumunda ise bu sahada ideal parselasyon yapılamamaktadır. Sahalarında çalışılırken ideal parselasyon yapılmadan hali hazırdaki kullanım haritaları çıkartılarak mülakatlara başlanmalıdır. Doğru cevap A şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum