Tarımsal Yapılar ve Sulama Deneme Sınavı Sorusu #1341885

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Son yıllarda yapılan araştırmalar dünya genelinde bugüne kadar gıda üretimi için açılan tarım arazilerinin sınırına gelindiğini ve bu aşamadan sonra tarıma kazandırılacak yeni arazilerin hemen hemen bulunmadığını göstermektedir.  

Tarıma yeni kazandırılacak araziler olmadığı gibi tam tersine toprak koruma tedbirleri gereği bir kısım arazinin sürekli işlemeli tarımın dışında bırakılması gerekmektedir 

Ülkemizde ilk defa 1985 yılında Topraksu Genel Müdürlüğü tarafından 7457 sayılı kanuna ve 4721 Sayılı Yurttaşlar Yasasına dayanarak arazi toplulaştırılması yapılmıştır. 

Dünyada ve ülkemizde karşılaşılan en önemli tarımsal alt yapı sorunları; tarımsal işletmelerin işlemiş oldukları arazilerin yetersizliği, işletmelerin ekonomik üretim yapmasını engelleyecek düzeyde yetersiz olan arazi miktarının çok sayıda parselden oluşmasıdır. 

2005 yılında ise çıkarılan 5403 Sayılı “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı” Kanunu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na geniş anlamda arazi toplulaştırma yapma ve yaptırma yetkisi verilmiştir 


Yanıt Açıklaması:

Ülkemizde ilk defa 1961 yılında Topraksu Genel Müdürlüğü tarafından 7457 sayılı kanuna ve 4721 Sayılı Yurttaşlar Yasasına dayanarak arazi toplulaştırılması yapılmıştır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum