Tarımsal Yapılar ve Sulama Deneme Sınavı Sorusu #1169169

I. Daha önceden hazırlanmış olan sosyal etüt raporu incelenerek ve gerekli saha incelemeleri yapılarak köyün durumu tespit edilmeli

II. Proje sahasındaki arazinin ve projeyi etkileyebilecek çevre arazilerin etütleri yapılıp bölgenin durumu hakkında veriler toplanmalı

III. Arazi sahiplerinin ekonomik yapısı hakkında yapılacak inceleme ve araştırmalarla yeterli bilgi toplanmalı

 Başarılı bir parselasyon çalışması yapabilmek için parsel sahipleriyle yapılacak mülakatlar sosyal etüt raporu ve ideal parselasyon planını yapan teknik elemanlar tarafından yapılması büyük öneme sahiptir. Yukarıdakilerden hangileri Mülakat yapılacak yerleşim biriminin özelliklerinin tespiti aşamasında yapılacak işlemlerdendir?


I ve II

I, II ve III

I ve III 

II ve III

Yalnız III


Yanıt Açıklaması:

Mülakat yapılacak yerleşim biriminin özelliklerinin tespiti mülakat hazırlık aşamasında şu işlemler yapılmalıdır: 

• Daha önceden hazırlanmış olan sosyal etüt raporu incelenerek ve temas grubu yardımı ile gerekli saha incelemeleri yapılarak köyün genel durumu tespit edilmelidir. Gerek sosyal etüt raporunun incelenmesinden ve gerekse yapılan saha incelemelerinden elde edilen veriler ışığında mülakatta çiftçilerin doğru tercihler yapması için yönlendirilmeye çalışılmalıdır. 

• Proje sahasındaki arazinin (topografya, alt yapı ve üst yapısı ile birlikte) ve projeyi etkileyebilecek çevre arazilerin etütleri yapılmalı ve bölgenin durumu hakkında yeterli veriler toplanmalıdır. 

• Arazi sahiplerinin (işletmelerin) ekonomik yapısı hakkında yapılacak inceleme ve araştırmalarla yeterli bilgi toplanmalıdır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum