Tarla Bitkileri 1 Deneme Sınavı Sorusu #1050708

TSE 141’e göre tane renkleri beyaz, şekilleri böbreği andıran ve taneleri genellikle orta büyüklükte olan kuru fasulye çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?


Bomba

Çalı

Dermason

Horoz

Şeker


Yanıt Açıklaması:

Tombul: Bu çeşide giren kuru fasulyelerin tane renkleri beyaz, şekilleri oval ve taneler genellikle küçüktür.
Çalı: Bu çeşide giren kuru fasulyelerin tane renkleri beyaz, şekilleri böbreği andırır ve taneler genellikle orta büyüklüktedir.
Horoz: Bu çeşide giren kuru fasulyelerin tane renkleri beyaz, şekilleri uzun silindirik ve taneler genellikle orta büyüklüktedir.
Dermason: Bu çeşide giren kuru fasulyelerin tane renkleri beyaz, şekilleri dolgunca yassı olup bir uçları düz, diğer uçları yuvarlaktır. Taneler genellikle büyükçedir.
Selanik: Bu çeşide giren kuru fasulyelerin tane renkleri beyaz, şekilleri yandan
basık (yassı) uçları yuvarlak ve taneler genellikle büyüktür.
Battal: Bu çeşide giren kuru fasulyelerin tane renkleri beyaz, şekilleri böbreği andırır ovalimsi yassı olup ve taneler Selanik çeşidinden daha büyüktür.
Şeker: Bu çeşide giren kuru fasulyelerin tane renkleri beyaz, şekilleri yuvarlak ve taneler genellikle büyükçedir.
Barbunya: Bu çeşide giren kuru fasulyelerin tane renkleri düz bej zemin üzerinde kırmızı çizgili veya alacalı şekilleri yuvarlağa yakın ve taneler genellikle büyüktür.
Bomba: Bu çeşide giren kuru fasulyelerin tane renkleri beyaz, şekilleri ovalimsi şişkin ve taneler Battal çeşidinden daha büyüktür.

Yorumlar
  • 0 Yorum