Tedarik Zinciri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #458777

Aşağıdakilerden hangisi iş dünyasında görülen bazı önemli değişikliklerin sonucunda günümüz işletmelerinin tedarik zincirine odaklanma nedenlerinden biri değildir?


Firmaların son yıllarda dikey bütünleşme stratejilerini benimsemeleri

İşletmelerin ek kaynaklarının araştırılmasında yeni ve farklı araçları

Yeni iş modellerinin ortaya çıkması

İşletmelerin müşteri taleplerini daha kısa zamanda yerine getirebilmek için tedarik zincirleriyle işbirliği içerisinde olmaya zorlanması

Bilgi teknolojisinde meydana gelen değişimler


Yanıt Açıklaması:

Günümüz işletmelerinin tedarik zincirine odaklanmaları iş dünyasında görülen bazı önemli değişikliklerin sonucudur. Bunlar: -İşletmenin maliyetlerini azaltma ve süreçlerini iyileştirme için ek kaynaklarının araştırılmasında yeni ve farklı araçları tedarikçilerine ve dağıtım kanallarına doğru yaymaya başlamaları. -Firmaların son birkaç yıl içerisinde kaynakların dikey bütünleşmesi temeline dayanan stratejileri uygulamayı bırakmaları. - Küresel ticaretin birkaç yıl öncesine kadar nispeten ulaşılması çok güç olan yeni pazarlara erişimi ve yeni iş modellerinin ortaya çıkması. -Günümüz pazar şartlarının işletmeleri müşteri taleplerini daha kısa bir zaman içerisinde yerine getirebilmeleri için tedarik zincirleriyle işbirliği içerisinde olmaya zorlaması. -İnternet temeline dayanan bilgi teknolojisi araçları uygulamalarında yaşanan dönüm noktası niteliğindeki gelişmeler.

Yorumlar
  • 0 Yorum