Tedarik Zinciri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #57422

Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin tedarik zinciri yönetimlerinin etkin bir şekilde yönetilip tasarlanması ile amaçladıkları unsurlardan biri değildir?


İhtiyaç duyulan hammadde, yardımcı madde, parça ve hizmetleri en düşük maliyet ile eldeedebilme.
Stok maliyetlerinde ve stok kayıplarında azalma.
İşletme içi ilişkileri geliştirme.
Tek bir tedarikçinin seçilip, kontrol mekanizmasının güçlendirilmesi.
Üretimin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli olan malzeme, servis ve bilgi akışınınkesintisiz bir şekilde gerçekleşmesi.

Yanıt Açıklaması: İşletmelerin tedarik zinciri yönetimlerinin etkin bir şekilde yönetilip tasarlanması ile amaçladıkları unsurlar; 1. Üretimin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli olan malzeme, servis ve bilgi akışının kesintisiz bir şekilde gerçekleşmesi, 2. Stok maliyetlerinde ve stok kayıplarında azalma, 3. Ürün kalitesini en iyi şekilde koruyabilmek, 4. Güvenilir tedarikçiler bulmak, bu tedarikçiler ile ilişkileri geliştirmek ve korumak, 5. Tedarik edilen hammadde, yardımcı madde, parça ve servislerde bir standart elde edebilmek, 6. İhtiyaç duyulan hammadde, yardımcı madde, parça ve hizmetleri en düşük maliyet ile elde edebilmek, 7. İşletmenin pazarlık ve rekabet gücünü arttırabilmek, 8. İşletme içi ilişkileri geliştirmek, 9. Yönetim giderlerini en alt seviyede tutabilmektir Tedarikçilerin sayısı ile ilgili bir madde yer almamakta tedarikçiler ile güvenirliğin ön plana çıktığı bir madde yer almaktadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum