Tehlikeli Madde Lojistiği Ve İş Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1353925

Tehlikeli Maddelerin Denizyoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi taşıma faaliyetleri ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken ana hususlardan biri değildir?


Yük ilgilisi, kara yolu ve demiryoluyla gelen tehlikeli yükler ile ilgili olarak kıyı tesisine girmeden en az 3 saat önce kıyı tesisine bildirim yapmak zorundadır.

Bildirim yükümlülüğüne uyulmaması veya yapılan bildirimlerin doğru bilgiler içermemesi durumunda, bildirim veren hakkında idari işlem yapılması ve varsa bildirim yapanın yanaşma, kalkma, geçiş sırasını kaybetmesi sözkonusudur.

Tehlikeli madde elleçleyen kıyı tesislerinin, tehlikeli madde taşınması kapsamında yapacağı tüm faaliyetlerinde Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı istihdam etmesi veya hizmet almaları zorunludur.

Tehlikeli yük elleçleyen kıyı tesislerinin bu yüklerin elleçlenmesine ve taşınmasına uygun olduğunu onaylayan “Tehlikeli Madde Uygunluk Belgesi” almaları ve geçerli durumda bulundurmaları zorunludur.

Tehlikeli yük taşıyan gemi ve deniz aracı, liman idari sahasına girmeden en az on iki saat önce yazılı olarak liman başkanlığına sunmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Tehlikeli yük taşıyan gemi ve deniz aracı, liman idari sahasına girmeden en az 24 saat önce liman başkanlığına sunmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum